Nieuwe strandopgang Huisduinen geopend

“Prachtige aanwinst voor Den Helder!”

De nieuwe opgang naar het strand van Huisduinen is klaar. Het 800 meter lange fiets- en wandelpad ligt tussen Fort Kijkduin en paviljoen Factor 30. Wethouder Fotigui Camara heeft de opgang donderdagmiddag officieel geopend.

Het pad maakt het strand bij Huisduinen beter bereikbaar voor inwoners, toeristen en hulpdiensten. Wethouder Camara (toerisme en recreatie) geeft aan dat het college van burgemeester en wethouders blij is met het resultaat: ,,Deze strandopgang is een prachtige aanwinst voor Den Helder. Het biedt zowel inwoners als toeristen de kans om te genieten van het zonnigste strand van Nederland en deze mooie omgeving.”

Opening

Voorafgaand aan de opening maakten verschillende betrokkenen een wandeling over het pad. Onderweg werd door Binne van der Wal (van hoofdaannemer Jelle Bijlsma) en Rob Entes (namens het projectteam) meer informatie over de realisatie van het nieuwe fiets- en wandelpad gegeven. De aanleg van de opgang is mede mogelijk is gemaakt door:

  • De Kop Werkt
  • Waddenfonds
  • Provincie Noord-Holland

 

Oude opgang wordt duingebied

Eerder konden bezoekers over de verharde dijk op het strand komen. Dat kan nu niet meer, omdat besloten is de dijk te laten verzanden. Daardoor ontstaat er nieuw duingebied. Dit was nodig, omdat het een relatief zwakke plek in de kustverdediging was. Het duingebied beschermt beter tegen de zee.

Video strandopgang